Citat från några av våra kursdeltagare och uppdragsgivare

 

"Kompetensen har gett mig tillgång till många fler och nya perspektiv. Genom att ta beslut utifrån fler perspektiv upplever jag att mina möjligheter i livet har blivit allt större. Jag har också fått verktyg för att lära känna mig själv på ett djupare plan vilket har gjort mig mycket tryggare och fått mig att förstå hur jag kan utnyttja mina styrkor bättre.”  

Martina Axelsson

Ekonomi- och HR-ansvarig Xenit

Nyss hemkomna från Frankrike med ett EM-Guld lag och Silver individuellt för Mattias!

Vill bara tacka Er från vår sida och vi vet vilken skillnad kompetensen betytt för oss.

Jonas Blomdahl

Kommunikologi - vid första mötet mest ett nytt, svårt och obegripligt ord - Idag önskar jag att alla får ta del av denna möjlighet att utbilda, utveckla sig själv och andra människor!
 
I min roll som affärsansvarig på Länsförsäkringar träffar jag väldigt många människor. Möten, utbildningar och information är en vardag där kommunikation, ledarskap och förändringar alltid finns med som en röd tråd.
 
För mig har den kompetens jag fått genom utbildningen varit oerhört givande och jag idag planera utifrån de verktyg jag tagit till mig och hantera händelser på ett sätt som jag inte gjort tidigare.
 
Alla individer är unika och att med hjälp av denna kompetens kunna förstå varför vi talar, lyssnar, tolkar och agerar på olika sätt har varit och är väldigt inspirerande och givande för mig.
 
Att få utbilda sig och träffa människor med väldigt olika bakgrunden, yrken, mål och faser i livet har gjort utbildningen ännu mer utvecklande.

Kompetensen har också påverkat mig mycket privat och inte minst min fysiska status som idag är mycket bättre än innan jag påbörjade resan i förändringsarbete!
 


Mats Hall
Länsförsäkringar Mäklarservice

Foto: Peter Holgersson

"Utbildningarna i PGK har hjälpt mig att förstå mina egna tankar och mitt beteende och har gett mig redskap för att leda mig själv till större prestationer. Kompetensen innebär att jag kan förstå och hantera kommunikation med andra människor på ett bättre sätt och analysera vad som hänt när något ibland har gått snett. För mig är kompetensen i kommunikation något jag kommer att ha nytta av genom hela livet."

 

Linnea Gustavsson

Merier:
VM Guld i Orientering 2011

Foto: Kjell Söderlund"Vår ledningsgrupp har fått en ny förståelse och ett gemensamt språk. Vi har blivit bättre ledare och ett starkare team."


Åsa Ceder
VD Pensions-Alandia

Att kunna stå i en guldfinal på ett SM, inför publik och njuta av situationen som jag gjorde var något av det häftigaste jag varit med om. Pulsen var givetvis förhöjd, men jag visste att det enda jag egentligen behövde fokusera på var att bibehålla mitt tillstånd genom varje skott - vilket kändes som en ganska lätt uppgift. 9st raka 10:or gav mig ett guld med setsiffrorna 6-0 mot en skytt jag tidigare aldrig hade vunnit mot och ett idrottsminne som jag alltid kommer att kunna gå tillbaka till och njuta av.

Behåll riktningen sa vi sist vi sågs med en pil som symbol, skönt med ett tydligt ankare och en påminnelse varje gång jag lyfter en pil ur kogret.


Per Bengtsson
Svensk Mästare, Bågskytte 2012

 

Foto: Niklas Palmklint

”Ruter Dam samarbetar bl.a. med Charlotte Alexandersson i våra seminarier. Charlotte arbetar framgångsrikt med mental träning för elitidrottare. Näringslivets chefer måste, liksom elitidrottare, nå topprestationer. Här bidrar Charlotte Alexandersson på ett personligt och entusiasmerande sätt”, säger Gunilla Arhén VD och grundare av Chefsutvecklings-och Mentorprogrammet Ruter Dam.”

 

Gunilla Arhén
VD/grundare Ruter Dam

Foto: Amun-Re Runninghorse

”PGK-kursen har varit helt fantastisk. Inte bara fantastisk som i fantastisk, utan FANTASTISK. Jag har fått lära mig att se på situationer som uppstår i livet på ett helt annat sätt än tidigare och även om jag mestadels använder tänket i mitt idrottande så märker jag att det även hjälper mig i det privata. Efter ett steg i kursen så är jag alltid inspirerad, glad, lätt till sinnet och nyfiken på att lära mer. Alla som går kursen är öppna och Charlotte och Håkan skapar en skön och lättsam stämning i rummet. Alltså en utmärkt miljö för att lära sig saker. Om jag har varit lite deppig innan kursen så är jag det definitivt inte efteråt. Då tänker jag att det inte finns några problem som är för stora eller jobbiga och jag blir alltid väldigt handlingskraftig. Det svåra blir sedan att hålla kvar den där känslan och kraften. Det är därför man alltid längtar till nästa steg, för man vill "fylla på" med allt det goda. Målet är givetvis att jag ska kunna fylla på med det där själv senare och det vet jag kommer.” 

 

Nadja Casadei

Jag har anlitat Huvudleden både för coaching av individer och verksamhetsutveckling för grupper inom Länsförsäkringar. Detta har lett till att flera medarbetare går deras utbildning ”Prestationsutveckling genom Kommunikation”. Utvärderingarna av Huvudledens arbete hos oss har varit mycket bra. Medarbetare upplever att de fått verktyg och nycklar att göra förändringsarbeten både privat och inom arbetet som blivit bestående.
 
Jag upplever Huvudleden som mycket kompetenta och professionella att samarbeta med. Mest nöjd är jag att vårt samarbete har präglats av hållbara förändringar som lett till utveckling för såväl medarbetare som för vår verksamhet.

 

Mona Bergman
HR-Chef Länsförsäkringar Mäklarservice

Foto: Kjell Göransson

"Genom utbildningen har jag fått värdefulla verktyg för att kunna sortera och sedan fokusera på det som jag behöver för att nå internationella medaljer i karate. Jag har även förbättrat mina relationer till andra som är viktiga för mig i min idrottskarriär genom att vara tydligare i min kommunikation. Mitt favoritcitat från utbildningen är: Intentioner är som magneter på beteende – det är något jag ständigt påminner mig själv om." 

 

Karin Hägglund 

Meriter:
SM-guld: 2008, 2009, 2010, 2011
NM-guld: 2008, 2010, 2012
Budapest Open 2011: brons.  Austrian Open 2009: 5:a (Golden League)

Vi tror att våra aktiva vill utvecklas och att de äger sin egen utveckling

För mig som Förbundskapten är det  betydelsefullt med kompetens inom kommunikation. Stora delar av min tid handlar just om det. Det är viktigt att vi i landslagsledningen förstår och möter varandra för att kunna skapa optimala förutsättningar för  våra aktivas utveckling.

 

I vår idrott är det viktigt att både individen och laget får utvecklas parallellt. Vi tror på att möta individen där den befinner sig och att samtidigt se till hela lagets bästa. Det ställer krav på både ledare och aktiva, här har kompetensen i kommunikation varit väldigt betydelsefull för oss.

 

Vi tror att våra aktiva vill utvecklas och att de äger sin egen utveckling. Genom utbildningen har de aktiva fått redskap och förståelse för hur de kan vägleda sig själva och samtidigt stärka laget.

 

Anneli Östberg 

Förbundskapten Orientering tom 2013